Milujte sa a vaše telo sa vám odvďačí

Majte sa radi, váš život to pozitívne ovplyvní! Mnohí z nás pravdepodobne túto radu už počulo. Napriek tomu si mnohokrát neuvedomujeme, že sebadôvera náš život nielen zmení, ale tiež ho predĺži.

1.jpg

 

To sa obzvlášť týka žien, ktoré sú vychované v presvedčení, že ich telo, a ich vagína predovšetkým, je niečím, za čo sa majú hanbiť. Veria, že nie je vhodné hovoriť o vagíne, pokiaľ je všetko v poriadku, obzvlášť, keď sa objavia problémy.

Nie je prekvapujúce, že mnoho žien radšej v tichosti trpí, než aby navštívili gynekológa. Niektoré z nich sa obávajú hovoriť  o svojich symptómoch s neznámym človekom, iné sa zdráhajú vyzliecť a ďalšie si zasa neprajú odpovedať na nepríjemné otázky. Podľa lekárov je práve toto tá najhoršia vec, ktorú samy sebe môžeme urobiť.

Dôkladná gynekologická prehliadka sa odporúča raz ročne, i keď sa cítite úplne zdravé. Existuje mnoho chorôb, ktoré sa žiadnymi príznakmi nevyznačujú, a pokiaľ máte strach navštíviť doktora, váš stav to môže jedine zhoršiť,“ vysvetľuje gynekológ, prečo je nanajvýš dôležité pravidelne dochádzať na kontroly.

Samozrejme i odborníci vedia, že mnoho žien sa prehliadkam vyhýba, pretože sa hanbíme za svoje telo a vagínu.

,,Sme tu, aby sme liečili, nie súdili. Zložili sme prísahu starať sa o pacientov a pomáhať im v chorobe. Nemôžeme ich súdiť,  aby sme však našli ten správny liek, je naozaj podstatné oboznámiť sa so symptómami a zistiť, kedy sa objavili prvýkrát,“ dodáva lekár.

To všetko znamená, že lekári môžu pomôcť len vtedy, keď ženy hovoria o svojich problémoch otvorene. Aby bolo možné toto docieliť, je potrebné, aby ženy svoje telo dobre poznali a nehanbili sa zaň. Môžeme síce žiť v 21. storočí, ale i tak si mnoho žien stále myslí, že vagína je niečo, za čo by sa mali hanbiť.

Mal som pacientku, s ktorou bolo skutočne ťažké spolupracovať. Cítila sa totiž tak trápne, že bola ťažko schopná hovoriť o svojich problémoch. Po vstupnej prehliadke nedorazila pre výsledky. O niekoľko týždňov neskôr požiadala o urgentnú schôdzku, nakoľko sa jej príznaky rapídne zhoršili. Na druhej strane sú tu pacientky, ktoré svoje telo majú rady, sú pyšné na svoju ženskosť a hovoria bez zábran, tie dochádzajú do mojej ordinácie omnoho častejšie. Nielenže mi uľahčujú prácu, ale môžu si tak i zachrániť život.

 

Rada odborníka

Nehanbite sa za svoje telo a buďte sebavedomá i vo chvíli, keď sa objavia nepríjemnosti. Pokiaľ totiž zvíťazí zbytočná hanba, ubližuje to nielen našej duši, ale i nášmu telu.

Váš Idelyn Expert

Ste puritánka alebo... „šľapka“?

Ste puritánka alebo... „šľapka“?

Je to skutočne neuveriteľné, ale ešte aj v dnešnej dobe, pokiaľ žena miluje sex a nebojí sa o tom hovoriť, môže byť jednoducho označená ako „šľapka". Ak je, na druhej strane, žena v tomto ohľade o niečo zdržanlivejšia, nebodaj plachá (alebo jednoducho je iba toho názoru, že do jej sexuálneho života nikomu nič nie je), môže byť zas považovaná za puritánku. Obidve nálepky sú pomerne nebezpečné, pretože môžu nastaviť hranice ženskej sexualite v rámci zažitých spoločenských preferencií.

Dočítať sa viac
Milujte svoju vagínu a ona bude milovať vás

Milujte svoju vagínu a ona bude milovať vás

Túžite po dokonalej vagíne? Prijmite svoju ženskosť takú, aká je, a žite dlhšie miesto toho, aby ste sa ľutovali!

Dočítať sa viac
Videli ste už niekedy svoju vagínu?

Videli ste už niekedy svoju vagínu?

Pokiaľ ste si, milé ženy, mysleli, že každý človek svoje telo dobre pozná, mýlili ste sa. Štúdia urobená v 80. rokoch 20. storočia totiž ukázala, že mnoho žien vôbec nevie, ako vlastne ich vagína vyzerá. 
Lucille Blum, newyorská psychologička, v rámci tejto štúdie požiadala desiatky žien, aby nakreslili svoju vagínu. Výsledky boli veľmi šokujúce. Viac než polovica z nich zabudla nakresliť svoj klitoris.  

Dočítať sa viac